Kodin älykkyyden nostaminen

Jos esineessä on katkaisin, joku yrittää todennäköisesti tehdä siitä älykkäämmän. Esimerkiksi teknologiajätit LG ja Samsung tarjoavat älykkäitä kodinkon85660eita. Samsungin jääkaappi tulee valmiiksi Wi-Fillä varustetulla ruudulla, josta voidaan tarkistaa säätiedot, jättää muistutuksia, ladata kalenteri, tai näyttää valokuvia. Jos tähän minitietokoneeseen syötetään ruokien tiedot täytettäessä, jääkaappi pitää kirjaa siitä, koska tuote ostettiin ja milloin se vanhenee. Ja yhden applikaation avulla jääkaappi voi kertoa, mihin kaikkiin resepteihin aineksia riittää. Eikä pidä unohtaa sosiaalista mediaa, sillä tämä jääkaappi mahdollistaa myös twiittaamisen! Älykkäät uunit puolestaan voidaan kytkeä päälle, tai pois päältä, pelkästään puhelimen välityksellä, jolloin tästä ei aiheudu koskaan enää huolta.

Jos taas valitaan LG merkin älykäs uuni ja saman sarjan älykäs jääkaappi, voi jääkaappi käynnistää uunin esilämmityksen valitun reseptin perusteella. Osa näistä ominaisuuksista on kätevämpiä kuin toiset ja ottaen huomioon että älykäs jääkaappi maksaa useita tuhansia, voi olla edullisempaa lämmittää uuni itse. Älykkäiden kodinkoneiden kannattajat kuitenkin ovat sitä mieltä, että laitteilla on suurta potentiaalia. Esimerkiksi tällä hetkellä tuotteet jotka jääkaappiin asetetaan on itse syötettävä, mutta jossain vaiheessa se voi olla yhteydessä esimerkiksi kanta-asiakas korttiin, jolloin ostetut tuotteet tunnistetaan listalta ja ne menevät suoraan jääkaapin muistiin. Erilaisia siruja voidaan myös käyttää tuotteiden pakkauksissa, jolloin jääkaappi tunnistaa tuotteen heti kun se laitetaan hyllylle. Näitä siruja käytetään jo lemmikeillä, jotta kadonnut perheenjäsen löydetään helpommin, mutta niitä voidaan käyttää myös muistamaan kermaviilipurkki, joka on joutunut jääkaapin pohjalle.

Tällaiset kodinkoneet sisältävät myös kahvinkeittimiä, jotka keittävät maittavan kupposen automaattisesti tiettyyn aikaan tai aloittavat kahvin valmistamisen kännykkää painamalla, sekä lukuisia muita laitteita, joilla arjesta saadaan paljon helpompaa. Vaikka tämä tuntuukin vielä lähinnä kohtaukselta tieteiselokuvasta, on kaikki tarvittava teknologia jo olemassa ja jopa tuotteet ovat valmiina. Muutamien vuosien aikana niiden hinnat tulevat myös laskemaan niin paljon, että lähes jokaisella on varaa tehdä kodistaan hiukan älykkäämpi ja samalla arjesta hiukan helpompaa. Kodinkoneiden kehitys on myös jatkuvaa, eli suuria muutoksia toimivuudessa tullaan varmasti näkemään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *