5 tapaa, joilla teknologia muuttaa kotielämän

Älykäs koti on paljon enemmän kuin joukko tyylikkäitä ja ultramoderneja välineitä. Vaikka kotiin tarkoitettua teknologiaa julkaistaankin päivittäin lisää, on tämä tarpeen, sillä ne muuttavat elämisestä turvallisempaa, käytännöllisempää ja hauskempaa. Tästä herää kuitenkin kysymys, miten se vaikuttaa oikeasti jokapäiväiseen arkeen?

1. Turvallisuus1967-dbdf365469eb4fe062790338c9495b1e

Aikaisemmin tarvittiin paljon rahaa ja vaivaa tehokkaan turvajärjestelmän saamiseksi omaan kotiin. Ja tämänkin jälkeen useimmat järjestelmät pettivät tietyissä tilanteissa, eivätkä pystyneet tarjoamaan esimerkiksi laadukasta videokuvaa. Mutta nykyään on tarjolla runsaasti laadukkaita ja helposti asennettavia ohjelmistoja, jotka pitävät kodin turvassa. Mikä parasta, näitä voidaan ohjata mobiililaitteilla, vaikkei oltaisi kotona.

2. Lämpötilan sääteleminen

Ainaisemmin termostaatteja ja pattereita voitiin säätää vain laitteiden vieressä. Nykyään teknologian avulla tämä voidaan hoitaa mobiililaitteen avulla, oltiin sitten kotona tai vaikka reissun päällä. Näin elämästä saadaan sekä mukavampaa, että huomattavasti halvempaa.

3. Valot

Usein joku valo pääsee vahingossa jäämään päälle ja tämä tajutaan vasta kun ollaan jo lähdetty matkalle, tai vähintään saavuttu työpaikalle. Älykkään valotuksen ansiosta valoja voidaan säädellä etänä, jolloin säästytään sekä korkeilta sähkölaskuilta, että voidaan antaa kuva siitä, ettei kodin väki olekaan poissa.

4. Viihde

Pian on jäämässä taakse ajat, jolloin useat eri laatikot ja laitteet yritettiin yhdistää televisioon, siinä toivossa että kanavia olisi entistä enemmän. Tätä johtojen sekasortoa ja asetusten kaaosta kukaan ei jää kaipaamaan ja uusimpien viihde järjestelmien avulla ei tarvita kuin televisio, joka sisältää jo kaikki ominaisuudet itsessään. Lisäksi sitä pystytään säätelemään kännykän avulla ja jopa ohjelmista voidaan nauttia mobiililaitteen avulla.

5. Kodinkoneet

Kukapa ei haluaisi lämpimien pyykkien odottavan kotona valmiina ajasta riippumatta? Kuinka kätevää olisi jos jääkaappi ilmoittaisi kun maito on loppumassa, jolloin se ei unohdu kauppalistasta? Uusien älykkäiden kodinkoneiden avulla tämä on mahdollista ja ostoslista saapuu kätevästi omaan puhelimeen. Päivittäiset askareet muuttuvat huomattavasti helpommiksi näiden avulla.

Koteihin tarkoitettu älyteknologia on siis muuttamassa ihmisten elämää ja sitä miten kodin kanssa ollaan vuorovaikutuksessa. Vain mielikuvitus on rajana tulevaisuuden suhteen ja tämä onkin jännittävä aika, sillä suurimmat kehitysaskeleet ovat vielä tulossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *